Natečaj Evropa v šoli

logo_evropa_v_soli(2).thumb-450x400

Natečaj Evropa v šoli 2023/2024

Dobro se z dobrim vrača

V šolskem letu 2023/2024 natečaj nosi naslov Dobro se z dobrim vrača in se navezuje na 10. cilj trajnostnega razvoja: zmanjšanje neenakosti.

Objavljamo rezultate letošnjega natečaja z naslovom Dobro se z dobrim vrača. Po pregledu številnih kreativnih in inovativnih prispevkov smo izbrali nagrajence, ki so se s svojimi deli najbolj izkazali. Poglejte si nagrajence natečaja Evropa v šoli 2023/24 – Dobro se z dobrim vrača. Čestitamo vsem zmagovalcem in se zahvaljujemo vsem sodelujočim za njihov trud in kreativnost! Vaša dela nas navdihujejo in dokazujejo, da je prihodnost Evrope v dobrih rokah.

V letošnjem natečaju  želimo spodbuditi razmišljanje otrok in mladostnikov o vsakodnevnem kakovostnem sobivanju z ljudmi v svoji bližnji in širši okolici, torej kako lahko že s preprosto prijaznostjo, medsebojnim razumevanjem in drobnimi dobrimi deli prispevamo k složnosti in boljšemu vsakdanu.

Več o novi temi, skupaj s pregledom lanskih nagrajencev, najdete v novi publikaciji.

Izobraževanje za mentorice in mentorje natečaja je potekalo v sredo, 25. oktobra 2023; pridružilo se nam je več kot 60 mentoric in mentorjev. 

Kratko o vsebini 

Posnetek izobraževanja

Obrazce, ki jih je treba priložiti k izdelkom, najdete v publikaciji med stranmi 18 in 25 ali pod spodnjimi povezavami.

Rok za oddajo prijav vrtcev in šol je 24. 11. 2023. Prijavo oddate pri vašem regijskemu koordinatorju/koordinatorici.

Prijetno ustvarjanje želimo in se že veselimo čudovitih izdelkov.

Natečaj Evropa v šoli 2022/2023

Vzgoja za mir

Natečaj Evropa v šoli v šolskem letu 2022/2023 je nosil naslov VZGOJA ZA MIR in se je navezoval na 16. cilj trajnostnega razvoja (mir, pravičnost in močne institucije).

V tem šolskem letu je sodelovalo 136 vrtcev, osnovnih in srednjih šol, kar pomeni 10.128 otrok. Hvala vsem za neverjeten odziv.

 TUKAJ si lahko pogledate nagrajence natečaja Evropa v šoli na temo Vzgoja za mir. Čestitke za čudovite izdelke!

Letošnjo publikacijo z novo razpisano temo in pregledom lanskih nagrajencev si lahko ogledate tukaj: Evropa v šoli_publikacija 2022_2023

Posnetek izobraževanja za mentorje si lahko ogledate TUKAJ.

V tem šolskem letu prvič k sodelovanju v likovnem natečaju vabimo tudi vrtce!

Prav tako pa smo mladim, ki razmišljajo izven okvirjev, ponudili možnost »ustvarjalne kategorije«.

Kot pravna oseba lahko program podprete preko donatorske pogodbe.

Kot fizična oseba lahko program podprete z nakazilom na spodnje podatke.

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00 784015
Namen: EVROPA V ŠOLI

Izjava donatorja Vaše osebne podatke bomo obdelali za namen evidentiranja donacije. Na naslov naveden na UPN nalogu vas bo ZPMS največ trikrat letno povabila k oddaji donacije na podlagi našega zakonitega interesa (6.1.f GDPR). V primeru, da ne želite prejemati takih povabil, nam to prosim sporočite na info@zpms.si. Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete v naši Politiki zasebnosti na https://www.zpms.si/politika-zasebnosti/.